Certyfikat INEI

24 września 1999 roku Włoski Narodowy Instytut Espresso uzyskał licencję na przyznawanie znaku certyfikacji "Espresso Italiano".

Kawiarnia lub restauracja posiadająca znak "Espresso Italiano" przyznawany przez instytut INEI musi spełniać trzy niezbędne warunki: musi używać najwyższej jakości mieszanek kawy, najlepszych ekspresów i młynków a także posiadać wykwalifikowany personel. Wszystko to jest systematycznie kontrolowane przez ekspertów instytutu oraz zgodne ze standardami ISO. Aby ubiegać się o taki certyfikat należy złożyć podanie do jednej z firm będącej członkiem instytutu.

Wróc do artykułu Włoski Narodowy Instytut Espresso Przejdź do artykułu Parametry przyrządzania espresso według instytutu INEI

Autorka artykułu:
Ewa Kuzak - Nadworna Rozłupywaczka Ziaren

Autorka artykułu: Ewa Kuzak - Generalny kawoszMasz uwagi co do tego artykułu, chciałbyś o coś zapytać lub podzielić się czymś ciekawym? Dodaj komentarz lub napisz do mnie na adres: ewa@cie-kawa.pl  Chętnie odpowiem na każde pytanie.

I niech kawa będzie z Tobą! :)


Add comment

Required fields are marked with *. Every comment is subject to approval.

Author*

Website

Comment*

Please do not type anything here

Checking here, to indicate that you have read and agree to the terms of the Privacy Policy