Ekspres do kawy Necta Korinto Prime ES2RM – relacja z realizacji usługi w poczekalni-kawiarni kliniki medycznej w Warszawie

Weszliśmy właśnie we współpracę z Serwisem Kawowym – ekspertem w zakresie sprzedaży ekspresów do kawy. Przedstawiamy zatem naszą pierwszą relację z montażu automatycznego ekspresu do kawy, w skład której wchodzi doradztwo, dowóz i instalacja urządzenia, ustawienie parametrów jego pracy a także szkolenie personelu z zakresu eksploatacji urządzenia oraz przygotowywania napojów. Zapraszamy Cię do składania zapytań poprzez nasz serwis internetowy na zakup usługi od naszego Partnera. Poza standardową usługą otrzymasz od nas dodatkowo wysokogatunkową kawę ziarnistą wyselekcjonowaną specjalnie dla Ciebie. Ponadto przyjedziemy do Ciebie i na łamach naszego serwisu internetowego zareklamujemy Twój lokal całkowicie za darmo i pokażemy w jak miłej atmosferze przebiega instalacja ekspresu do kawy przez naszego Partnera. Zobacz jak dokładnie wyglądała realizacja usługi u klienta w warszawskiej klinice.

KONTAKT DO EKSPERTA SERWISU KAWOWEGO

Michał Rudnicki

E-Mail: mrudnicki@serwiskawowy.pl
Telefon: 502-793-150
Pon. - pt. w godz. 9:00 - 17:00

Usługa zawierała:

  • doradztwo w zakresie sprzętu, który najlepiej spełni wymagania Klienta;
  • zakup nowego ekspresu do kawy Necta Korino Prime ES2RM
  • wybrany ekspres do kawy został bezpiecznie dowieziony na miejsce samochodem firmowym;
  • eksperci Michał Rudnicki i Adam Pindor z Serwisu zainstalowali urządzenie w wytyczonym przez Klienta miejscu;
  • w obecności Klienta ustawione zostały parametry pracy urządzenia czyli rodzaje napojów
  • eksperci dostarczyli darmową kawę w ziarnach i czekoladę w proszku do przygotowania w ekspresie;
  • testowanie napojów;
  • szkolenie obsługi.

Przebieg instalacji ekspresu do kawy w kawiarnianej poczekalni przychodni Nukleomed.

Realizacja instalacji ekspresu w klinice zajęła około 3 godzin. Z miłą chęcią opowiemy jak przebiegała:

W realizacji po naszej stronie udział wzięli Ewa Kuzak i Tomasz Dobrowolski, który zgodził się relacjonować wszystko multimedialnie. Po stronie naszego partnera Serwisu Kawowego udział wzięli eksperci Michał Rudnicki – kierownik i Adam Pindor – ekspert-technik.

Zdj. 1. Ekspres czeka na instalację. Wokół niego krząta się zadowolona obsługa kawiarni.

Zdj. 2. Ostatnie ustawienia na wyświetlaczu. Za chwilę będzie można serwować kawę.

Razem z naszym partnerem Serwisem Kawowym wchodzimy do Nukleomedu – wyspecjalizowanej kliniki medycznej, wykonującej badania scyntograficzne. Schodzimy schodkami na dół, do kawiarenki. Naszym oczom ukazuje się całkiem ciekawie zorganizowana przestrzeń pod kawiarenkę, gdzie spragnieni pacjenci i osoby towarzyszące oczekują dobrej kawy :), pogryzając łakocie, czytając czasopisma lub oglądając wiadomości telewizyjne. Przestrzeń od razu się nam spodobała, emanowała ciepłem, a obsługa kawiarenki przebierała nogami w oczekiwaniu na nowy ekspres do kawy.

Potrzebę podawania kawy szybciej i wyższej jakości było widać gołym okiem. Spragnieni klienci przez cały okres montażu nowego ekspresu w kawiarni korzystali z dotychczasowego, starego i wysłużonego sprzętu, który wyraźnie dawał znać o końcu swojego funkcjonowania… Nie da się ukryć – nie było łatwo, pacjenci i obsługa niejednokrotnie przeplatali się z wykonującymi swoje zadanie ekspertami Serwisu Kawowego. Była to realizacja, podczas której nie zamknięto kawiarni.

Ale zobaczcie jak to się odbyło krok po kroku.

Klientem, który zakupił w/w ekspres do kawy była wyspecjalizowana klinika medyczna Nukloeomed, znajdująca się na warszawskim Wawrze. Na poziomie minus jeden klinika posiada poczekalnię, w której pacjenci, przyjeżdżający często z odległych zakątków Polski, mogą odpocząć, zjeść ciepłe danie czy napić się kawy. Należy dodać, że do kliniki przyjeżdża codziennie wielu pacjentów, a co za tym idzie kawiarnia w przyziemiu cieszy się dużą popularnością.

Zdj. 3. Zdejmowanie folii i fabrycznych zabezpieczeń z urządzenia przed jego instalacją w kawiarni.

Zdj. 4. Sprawdzanie czy nie brakuje żadnych elementów niezbędnych do zainstalowania ekspresu.

Dotychczasowy ekspres do kawy wysłużył się a ponadto przestał być wydajny w związku z rosnącym zapotrzebowaniem na napoje. Podczas wyboru ekspresu klientowi zależało w szczególności na dużych pojemnikach na kawę i czekoladę (klinikę odwiedzają również, w dużym stopniu, dzieci), dobrym systemie spieniającym mleko oraz takiej odległości pomiędzy tacką a wylewką, która pozwalałaby na wstawienie wyższego kubka lub szklanki. Równie istotna była możliwość stałego podłączenia do wody i uzyskanie lepszej jakości serwowanych napojów. Zaproponowany przez naszego partnera ekspres Necta Korinto idealnie nadaje się do małej gastronomii, posiada pompę mleka a także jest bardzo wytrzymały. Jego wydajność to ok. 100 napojów dziennie.

Ekspres posiada możliwość zaprojektowania ośmiu podstawowych napojów a każdy z nich może być dodatkowo spersonalizowany.

W okolicy, w której znajduje się Nukleomed nie jest łatwo znaleźć miejsce do zaparkowania. Mimo przyjazdu na montaż, zarówno my jak i nasz partner, nie mogliśmy blokować najbliżej dostępnych miejsc parkingowych, przeznaczonych dla klientów. Wszyscy zaparkowaliśmy trochę dalej, a następnie na wózku przewieźliśmy ekspres do Nukleomedu, gdzie Michał i Adam znieśli go po schodach i dostarczyli do kawiarenki, gdzie rozpoczęła się konfiguracja urządzenia.

Ekspres w postaci - nazwijmy to - surowej wymagał rozpakowania oraz zdjęcia folii ochronnych, które znajdowały się również we wnętrzu urządzenia na elementach ruchomych. Na miejscu ustalono jakie napoje będą serwowane, wśród nich była między innymi kawa czarna, kawa latte oraz czekolada. Odpowiednie wsuwki z napisami napojów zostały zamocowane w ekspresie.

Do zadań dodatkowych należało ustawienie ekspresu w miejscu najbardziej dogodnym dla obsługi kawiarni. W trakcie okazało się, że w celu doprowadzenia odpowiednich przewodów trzeba wykonać otwór w blacie i to wszystko w trakcie, kiedy w kawiarni byli klienci. W zasadzie dopiero na miejscu właściciele kawiarni ustalali gdzie i w którym miejscu chcieliby, aby ekspres stał. Ekipa Serwisu Kawowego była do tego przygotowana, posiadała wszystkie niezbędne narzędzia do wykonania tego rozstawienia.

Po ustawieniu ekspresu nadszedł czas na testy wstępnie ustawionych napojów w ekspresie. Serwis Kawowy dostarczył wraz z ekspresem 1kg ziarnistej kawy Mokador Brio oraz pół kilograma czekolady Van Houten 10.

Etap testów to najbardziej oczekiwany moment. Zebrała się cała obsługa kawiarni i generowała napoje za pomocą nowego ekspresu. Organoleptycznie testowano smak kawy - czy za mocna, czy za słaba, czy więcej kawy zmielić, czy więcej mleka, czy mleko ciepłe, czy spienić. Po mniej więcej dwudziestu kawach, gdy już wszystkim mocno podskoczyło ciśnienie :) zaprogramowano odpowiednie proporcje napojów i rozpoczął się okres szkolenia.

Szkolenie poprowadził Michał Rudnicki, ekspert z Serwisu Kawowego. Przeprowadził szkolenie w zakresie jego obsługi wybranym osobom pracującym w kawiarni. Obsługa kawiarni pytała jak radzić sobie w trudnych sytuacjach, testowano różne ustawienia wysokości kubka do kawy, wielokrotnie otwierano ekspres celem poznania ważnych elementów ruchomych. Do ważnego zakresu szkolenia można zaliczyć bardzo dokładne informacje na temat tego, które elementy ekspresu należy myć i w jaki sposób, aby zachować cały czas ich sprawność.

Montaż i szkolenie zajęły ok. 3 godzin. To dużo. Ale warunki również nie były najłatwiejsze. Trzeba było mimo wszystko pogodzić się z działającą cały czas kawiarnią.

Zobaczcie jak wyglądała cała realizacja na poniższym filmiku:

Zdj. 5. Ekspres od wewnątrz - eksperci pokazują obsłudze kawiarni jak powstaje kawa.

Zdj. 6. Wnętrze ekspresu Necta Korinto Prime ES2RM przed instalacją.

Jeśli jesteś właścicielem przyszłej kawiarni czy też posiadasz firmę i rozglądasz się za dobrym ekspresem kawowym dla siebie lub swoich pracowników trafiłeś w odpowiednie miejsce. Na łamach naszego serwisu internetowego chcemy Ci przybliżyć maksymalnie jak to jest możliwe „od kuchni” jakim sprzętem warto się zainteresować i jak powinien przebiegać fachowy montaż takiego urządzenia z pakietem szkoleniowym. Wraz z naszym partnerem Serwisem Kawowym jeździmy na realizacje, aby pokazywać i relacjonować dla Ciebie najnowsze i najciekawsze naszym zdaniem ekspresy do kawy instalowane właśnie u klientów. Wybrane ekspresy, przy pomocy naszego serwisu CIE-KAWA, będziesz mógł zakupić u naszego partnera na specjalnych warunkach wraz z całym pakietem montażowym. Do każdego ekspresu zakupionego przez nasz serwis dorzucamy od nas pakiet kawy gratis, specjalnie wyselekcjonowanej przez Ewę. Ale to nie wszystko. Jeśli kupiłeś ekspres przez nasz serwis z chęcią do Ciebie przyjedziemy i uwiecznimy moment jego montażu. Jeśli prowadzisz miejsce publiczne, np. kawiarnię mamy dla Ciebie jeszcze więcej. Na łamach naszego serwisu internetowego chętnie zareklamujemy Twoją kawiarnię i pokażemy jak świetne miejsce do relaksu posiadasz. Wystarczy, że po montażu urządzenia od Serwisu Kawowego skontaktujesz się z Ewą na adres e-mail: ewa@cie-kawa.pl . Przyjedziemy do Ciebie, zrobimy archiwum zdjęciowe, nakręcimy film. Jeśli zechcesz chętnie zrobimy z Tobą wywiad i zapytamy jak Ci się korzysta z nowego urządzenia od Serwisu Kawowego. Na łamach serwisu CIE-KAWA całkowicie bezpłatnie zareklamujemy Twoją kawiarnię.

961381 KORINTO PRIME ES2RM

 

  • Do 8 wyborów napojów
  • Wewnętrzny spieniacz mleka
  • Kawa ziarnista (950g)
  • Kontener na produkt instant: Czekolada (1200g/1,6l)
  • Opcja kawy bezkofeinowej
  • Zaparzacz Z 3000 ze zmienną komorą zaparzania (7,5g-11,5g)
  • Bojler espresso 0,6l
  • Bojler pary 0,5l
  • Mikser do produktu instant
  • Moc 3250W
  • Wysokość miejsca na kubek 23,5cm

 

Parametry

Typ ekspresu

Automatyczny

Rodzaj ekspresu

Ciśnieniowy

Gwarancja

Ustalana indywidualnie

Pojemność pojemnika odpadów

Śred. 90 / 100 porcji

Fizyczne

Pojemność zbiornika na wodę [l]

Bezpośrednie podłączenie do sieci wodociągowej (gwint zewnętrzny 3/4 cala)

Pojemność zbiornika na kawę [g]

950g

Kontener na produkt instant [g]

1.2kg / 1.6l

Pojemność bojlera

0.5/0.6 litra (ES) / 3.8 litra (IN)

Pojemność tacki pod kubkiem

1.5 litr

Wysokość [cm]

72

Szerokość [cm]

33

Głębokość [cm]

53

Funkcje

Funkcje dodatkowe

Do wyboru 8 napojów; Wewnętrzny spieniacz mleka; Kontener na produkt instant; Opcja kawy bezkofeinowej; Zaparzacz Z3000 ze zmienną komorą zaparzania (7.5g-11.5g); Mikser do produktu instant; Wysokość miejsca na kubek 23.5cm

Sterowanie

Wyświetlacz LCD alfanumeryczny 2 linie x 16 znaków

Parzenie

Regulacja ilości zaparzanej kawy

Tak

Rodzaj kawy

Do wyboru 8 napojów

Regulacja mocy kawy

Tak

Spienianie mleka

Tak

Techniczne

Wbudowany młynek

Tak

Ciśnienie sieci [bar]

0.5-8.5

Moc [W]

3250W

Napięcie

230 V (50Hz)

Jeśli jesteś zainteresowany usługą doradztwa, zakupu i montażu profesjonalnego ekspresu do kawy lub chciałbyś nas o coś zapytać wyślij wiadomość za pomocą poniższego formularza. Skontaktujemy się z Tobą i odpowiemy na każde Twoje pytanie.
Imię i nazwisko*

Telefon*

E-Mail*

Pytanie*

Załącz plik

Please do not type anything here

Checking here, to indicate that you have read and agree to the terms of the Privacy Policy