Jesienne kawy w Dobro&Dobro

Jesienne kawy w Dobro&DobroNadeszły długie wieczory, zamglone poranki i śpiące popołudniowe godziny. Najchętniej zostalibyśmy w domu, przy kominku, owinięci w ciepły koc. Książka, drzemka, kubek gorącej czekolady. Niestety - trzeba wyjść z domu i udać się do pracy. Ale jesienne dni wcale nie muszą tak wyglądać. Warszawiacy i turyści! Skorzystajcie z jesiennej kawowej oferty Dobro&Dobro.

Jesień wcale nie musi być nudna czy smutna. Wyciśnijmy z niej tyle, ile tylko się da. Spacer po parku wśród sterty kolorowych liści, nawet jeśli pogoda nie zachęca, z pewnością zapadnie w pamięci na długo. Zbieranie kasztanów, wędrówki po lasach okrytych mgłą, sesja zdjęciowa w ulubionym parku - wystarczy tylko chcieć.

Równie jesienne klimaty proponuje nam Oleg w swojej malutkiej kawiarni w Warszawie. Aby nie być gołosłowną wybrałam się z przyjaciółką na degustację. O "najmniejszej kawiarni w Polsce" pisałam tutaj. Wybrałyśmy dwie kawy: jedną dyniową, drugą z efektem specjalnym! Jakim? O tym za chwilkę.

Kawa dyniowa serwowana w Dobro&Dobro jest rewelacyjna. Co więcej, przygotowywana jest z domowego puree dyniowego a nie kupnego syropu. Na wierzchu pokruszone pestki dyni i cynamon - niebo w gębie! Naprawdę polecam.

Kawa z efektem specjalnym, inaczej kawa pieczona - posypana jest waniliowym cukrem, który karmelizowany jest na pomocą specjalnego palnika. Filmik, w którym Oleg karmelizuje cukier na kawie możecie obejrzeć na ich Facebook'u. Doznania smakowe, jak i wizualne, są równie spektakularne. Skarmelizowany cukier chrupie w zębach a waniliowa kawa jest delikatna i słodka.

Jednak w Dobro&Dobro znajdziecie i inne kawy, jak np. czekopresso, cappuorange czy praline. Warto się przekonać, co kryje się pod tymi nazwami. Gwarantuję, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Jest też sporo "zawieszonych" kaw. A do tego wszystkiego miła, przytulna (i to bardzo!) atmosfera kawiarenki. Jeśli zatem znajdziecie się w pobliżu ulicy Puławskiej w Warszawie koniecznie zajrzyjcie do Dobro&Dobro.

Życzę Wam złotej jesieni, słonecznych dni i wyjątkowo pysznych kaw!

A w drodze powrotnej natknęłam się na bardzo ciekawą (wręcz odkrywczą) informację na temat kawy i dinozaurów. Teraz już wiem, że to nie była kometa ;)

Autorka artykułu:
Ewa Kuzak - Nadworna Rozłupywaczka Ziaren

Autorka artykułu: Ewa Kuzak - Generalny kawoszMasz uwagi co do tego artykułu, chciałbyś o coś zapytać lub podzielić się czymś ciekawym? Dodaj komentarz lub napisz do mnie na adres: ewa@cie-kawa.pl  Chętnie odpowiem na każde pytanie.

I niech kawa będzie z Tobą! :)


Add comment

Required fields are marked with *. Every comment is subject to approval.

Author*

Website

Comment*

Please do not type anything here

Checking here, to indicate that you have read and agree to the terms of the Privacy Policy