Nowości Cie-Kawa.pl

Instalacja ekspresu do kawy firmy Gaggia w przeddzień otwarcia lodziarni przy ul. Popularniej w WarszawieTo kolejna realizacja, której mogliśmy się przyglądać i którą specjalnie dla Ciebie opisujemy i pokazujemy na zdjęciach. Ekspres zamontowany w lodziarni to Gaggia GD Compact 200, do którego właścicielki zamówiły młynek Gaggia M5D. Przeczytaj jak przebiegała realizacja zamówienia i obejrzyj w fotogalerii ten wyjątkowo dekoracyjny ekspres do kawy.

Ekspres do kawy Necta Korinto Prime ES2RM – relacja z realizacji usługi w poczekalni-kawiarni kliniki medycznej w WarszawieWeszliśmy właśnie we współpracę z Serwisem Kawowym – ekspertem w zakresie sprzedaży ekspresów do kawy. Przedstawiamy zatem naszą pierwszą relację z montażu automatycznego ekspresu do kawy, w skład której wchodzi doradztwo, dowóz i instalacja urządzenia, ustawienie parametrów jego pracy a także szkolenie personelu z zakresu eksploatacji urządzenia oraz przygotowywania napojów.

Sprzedaż profesjonalnych ekspresów do kawyJest nam niezmiernie miło poinformować wszystkich naszych Czytelników i Kawoszy o naszej najnowszej usłudze prezentowanej na Cie-Kawa.pl.
Poniższa oferta powstała wskutek owocnej współpracy i porozumienia z ekspertami w dziedzinie sprzedaży ekspresów do kawy – Serwisem Kawowym s.c. Pragniemy, na łamach naszej witryny internetowej, dzielić się ich wiedzą, wieloletnim doświadczeniem i najwyższym poziomem świadczonych przez nich usług. Jeśli zatem zakupisz ekspres u naszego Partnera wraz z kompleksową usługą doradztwa, montażu i szkoleń, czeka Cię miła niespodzianka również z naszej strony.

Niebawem na naszym serwisie pojawi się kolejna relacja z usługi montażu profesjonalnego ekspresu do kawy firmy Gaggia model GD Compact 200Tym razem, na przykładzie otwieranej właśnie, małej i klimatycznej lodziarni w Warszawie zaprezentujemy usługę Serwisu Kawowego – naszego partnera – polegającą na dopasowaniu odpowiedniego urządzenia do miejsca, jego dowozie, montażu i przeszkoleniu właścicieli lodziarni pod kątem obsługi technicznej urządzenia jak i baristycznym.

Indonesia Blue Bianca – recenzja ziaren od MK Cafe FreshPierwszą indonezyjską kawą, jaką piłam i jedną z pierwszych „dobrych” w ogóle była Indonesia Mandheling. Intensywna ale jednocześnie słodka i o niewielkiej kwasowości. Czekoladowo-winny bukiet niejednokrotnie „upiększał” mi ciężkie poranki. Kiedy zobaczyłam więc kolejną propozycję MK Cafe Fresh pochodzącą z indonezyjskiej Sumatry nie zastanawiałam się długo i wkrótce potem Indonesia Blue Bianca stanęła u mych drzwi. Jakie wrażenia? Zachęcam do przeczytania.

Recenzja kawy Etiopia Yirgacheffe firmy Astra (100% Arabica, ziarnista)Firma astra może się pochwalić szeroką gamą kaw sprowadzanych z rożnych zakątków świata, o czym pisałam w artykule „Kawy świata z palarni Astra”. Pierwszą z serii, którą zrecenzuję jest etiopska Yirgacheffe, stu-procentowa Arabica w ziarnach.

Zimbabwe – bardzo dobra kawa z biednego krajuZimbabwe to kraj umęczony najpierw przez kolonistów, którzy zawłaszczyli sobie nie tylko ziemie ale i wszelkie prawa obywatelskie a następnie przez rządzonego przez 37 lat władcę Roberta Mugabe.

Kawa z Zambii – ziarna z potencjałemPlantacje kawy w Zambii to dość świeży temat. Sadzonki kawowca zostały do tego kraju sprowadzone dopiero w połowie XX w. Tak więc najstarsze uprawy mają maksymalnie około siedemdziesięciu lat. Czy w tym krótkim czasie kraj ten wypracował dobre standardy produkcji, które pozwalają na pozyskanie ziarna wysokiej jakości? Sprawdźcie…

Jeśli planujesz samodzielne eksperymenty w zaparzaniu czarnego naparu, ta tabelka ułatwi Ci dozowanie odpowiedniej ilości kawy i wody, zgodne z regułami stosowanymi w kawiarniach czy przez baristów.

Recenzja kawy ziarnistej Astra Meksyk Finca Monte Grande 100% ArabicaMamy już zrecenzowaną Etiopię, teraz przyszedł czas na kolejną kawę z poznańskiej palarni – Meksyk Finca Monte Grande. Przeczytajcie czy warto ją zakupić.

Z kawą na kemping

Mocna kawa po fińsku

Kawa w demoludach

Syrop kawowy do lodów

Lody Caffé Late Grycan

Historia kawy z Laosu

Single i blendy

Co to jest kawowe body?

Serbskie kafany

Peru – kawa z Andów

Kawa na gorącym piasku

Kawa jak z westernu

Herbata z liści kawowca

Na Walentynki tylko kawa!

Coffea stenophylla

Czy kofeina uzależnia?

Kawa - z mlekiem czy bez?

Kawa z likierem Amaretto

Honey Bee Latte

Piwo z dodatkiem kawy

Kawowa ekspresja

Jaka kawa na jesień?

Bieszczady z kawą w tle

Miód kawowy

Kawa a potencja

Kawa na Halloween

Pumpkin Spice Latte

Kawowe slushy

Palarnie kawy w Warszawie

Kongo i jej kawa Kivu

Etiopia – matka kawy

Picie kawy przez dziecko

Kawowe coolery

Kawa po wietnamsku

Kawa w torebkach

Kawowy lans

Kawa a odchudzanie

Początki kawy w Europie

Wpływ kawy na organizm

Przepis na Irish coffee

Przepis na pudding kawowy

Jacu Bird Coffee

Jazzowo - kawowo

Agnieszka Osiecka o kawie

Liczby a mała czarna

Sławni ludzie i kawa

Zupa z kawy

Kawa z dynią!

Kawa na lato – Frappe

„Szejki” kawowe

Smoothie kawowe

Być jak rodowity Włoch

Certyfikowane kawy

Ciemna strona Kopi Luwak

W czym pić kawę?

Dobra kawa na wesele

Kawa bezkofeinowa

Zielona kawa

Muzea kawy

Perkolator

Życzenia Świąteczne

Witamina E w naszej kawie

Kawa po sarmacku

Kawa biodynamiczna

Akrylamid w kawie

Antyoksydanty w kawie

Mrożona kawa z puszki

Ochratoksyna w kawie

Kawa w Wojnie Secesyjnej

Kawa niskodrażniąca

Kawowe Fair Trade

Kawowe nuty

Espresso w podróży

Kawa prosto z Tanzanii

Koniec kawy w 2080 roku?

Kawa a uroda

Przechowywanie kawy

Barista – kawowy zawód

Kraje produkujące kawę

Mielenie kawy

Palenie kawy

Klasyfikacja kawy

Obróbka kawy

Arabica i robusta

Coffea Liberica

Kawowe rarytasy

Wszystko o kawowcu

Latte Art

Kursy Latte Art

Zawody w Latte Art