Ekspres ciśnieniowy

Pierwszy ekspres ciśnieniowy powstał w 1885 r. we Włoszech. To wtedy sposób parzenia za pomocą ciśnienia pary wodnej wydobywającego kawową esencję wyznaczył standardy, po dziś dzień uznawane za tradycyjne. Wszystkie inne metody parzenia kawy nazywane są alternatywnymi.

Autorka artykułu:
Ewa Kuzak - Nadworna Rozłupywaczka Ziaren

Autorka artykułu: Ewa Kuzak - Generalny kawoszMasz uwagi co do tego artykułu, chciałbyś o coś zapytać lub podzielić się czymś ciekawym? Dodaj komentarz lub napisz do mnie na adres: ewa@cie-kawa.pl  Chętnie odpowiem na każde pytanie.

I niech kawa będzie z Tobą! 😄☕️


Add comment

Required fields are marked with *. Every comment is subject to approval.

Author*

Website

Comment*

Please do not type anything here

Checking here, to indicate that you have read and agree to the terms of the Privacy Policy